Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


HOMEHARTI HARTA MAREA BRITANIE

Harta MARII BRTANII : - click pe harta pentru marire  

harta marea bitanie

TURISM MAREA BRITANIE- Cazare la Hoteluri in MAREA BRITANIE

Londra / Manchester / Edinburgh
Londra Manchester Edinburgh

Cazare la hoteluri in MAREA BRITANIE

Informatii generale despre MAREA BRITANIE:

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord este un stat independent in Europa de Vest. Este compus din patru tari traditionale: Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord, precum si din mai multe teritorii dependente. Regatul Unit este numit in mod obisnuit in romaneste Marea Britanie, chiar daca acest nume nu este perfect corect; Marea Britanie desemneaza doar Anglia, Scotia si Tara Galilor. Regatul Unit nu trebuie insa confundat cu Anglia - una din tarile constituente. Cea mai mare parte a sa este situata langa coasta continentala de nord-vest a Europei continentale, regatul fiind inconjurat de Marea Nordului, Canalul Manecii si de Oceanul Atlantic.
Relieful Angliei consta in majoritate din coline joase, despartite de la nord la sud de un lant de dealuri si munti (Cumbria, Muntii Pennini). Altitudinile virfurilor muntoase nu depasesc 1000 m. Riurile engleze majore sint Tamisa, Severn, Trent si Ouse. Cele mai importante orase sint Londra, Manchester, Birmingham, Leeds, Newcastle upon Tyne, Sheffield, Bristol, Liverpool, Leicester, Nottingham. Tunelul Canalului Manecii, care incepe din apropiere de Dover, face legatura cu Franta. Tara Galilor este in majoritate muntoasa, cel mai inalt punct fiind varful Snowdon, cu 1085 m. La nord se gasesste insula Anglesey. Cel mai mare oras este capitala, Cardiff, urmat de Swansea, Newport si Wrexham. Geografia Scotiei este variata, cu portiuni joase in sud si est, si portiuni muntoase (highlands) in nord si vest, unde se afla si Ben Nevis (1343 m), cel mai inalt virf din Regat. Īn largul coastelor scotiene se gasesc numeroase insule, cele mai importante fiind arhipelagurile Hebride, Shetland si Orkney. Orasele principale sint Edinburgh, Glasgow, Aberdeen si Dundee. Irlanda de Nord are un relief predominant colinar. Orasele majore sint Belfast si Londonderry.

Domeniu Internet .uk
Prefix telefonic +44

Steagul MARII BRTANII:
steag, drapel marea britanie

Vezi alte harti:

Albania Andorra Austria Belgia Bosnia si Hertegovina Bulgaria Croatia Cipru
Danemarca Elvetia Estonia Finlanda Franta Germania Grecia Irlanda Islanda Italia
Letonia Liechtenstein Lituania Luxemburg Macedonia Malta Muntenegru MoldovaMonaco Norvegia Olanda Polonia Portugalia Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord Republica Ceha
Romania Rusia San Marino Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia Turcia Ucraina
Ungaria Vatica

ALTE SECTIUNI: HARTA RUTIERA A MARII BRTANII | CAZARE IN MAREA BRITANIE

Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design