Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


HOMEHARTI HARTA DANEMARCA

Harta Danemarcei : - click pe harta pentru marire  

harta danemarca
Harti orase Danemarca:
Harta Alborg
Harta Copenhaga
Harta Esbjerg
Harta Frederiksberg

Cazare in Danemarca :
Copenhaga Kastrup Frederiksberg
Copenhaga Kastrup Frederiksberg
Cazare Danemarca

Informatii generale despre Danemarca:

Danemarca (Danmark in daneza) sau Regatul Danemarcei (Kongeriget Danmark) este din punct de vedere geografic cea mai mica si cea mai sudica tara a Europei de Nord, si de asemenea cea mai veche.
Aflata la nord de Germania (singurul vecin terestru), la sud-vest de Suedia, si la sud de Norvegia. E in Scandinavia aflata in Europa de Nord, dar nu in Peninsula Scandinava.
Danemarca se afla la limita dintre Marea Baltica si Marea Nordului, si e formata dintr-o peninsula numita Iutlanda (Jylland) legata de Germania de nord, insulele Funen (Fyn), Zealand (Sjelland), Bornholm (Bornholm) si numeroase insule mai mici, cunoscute sub numele de Arhipelagul Danez. Danemarca este o monarhie constitutionala si face parte din Uniunea Europeana.
Groenlanda si Insulele Faroe sunt teritorii daneze autonome.

Danemarca este constituita din peninsula Iutlanda (Jylland) si 443 insule care au primit nume. Dintre acestea, 76 nu sunt locuite. Cele mai mari insule sunt Zealand (Sjelland) si Funen (Fyn).
Insula Bornholm se afla mai la est de restul tarii, in Marea Baltica. Multe dintre insulele mai mari sunt legate prin poduri; Podul Oresund leaga Zealand de Suedia, Marele pod al centurii leaga Funen de Zealand, si Micul pod al centurii leaga Iutlanda de Funen.
Feriboturile fac legatura cu insulele mai mici. Tara este in cea mai mare parte plata, cu mici zone inalte, cel mai inalt punct natural fiind Mollehoj, la 170,86 de metri. Alte dealuri in aceasi zona, la sud-est de Arhus sunt Yding Skovhoj cu 170,86 metri inaltime si Ejer Bavnehoj cu 170,77 metri. Suprafata apelor interne este de 210 kmp (Danemarca de Est), respectiv 490 kmp (Danemarca de Vest).
Climatul este temperat, cu ierni blande si veri racoroase.
Iernile nu sunt deosebit de friguroase, avand temperaturi medii in jur de 0,5 C, iar verile sunt racoroase, cu medii de 16 C. Vantul sufla foarte des, fiind mai puternic pe timpul iernii si mai slab vara.
Danemarca are, in medie, 170 de zile ploioase pe an, cele mai puternice ploi aparand in lunile septembrie, octombrie si noiembrie.
Orasele principale sunt capitala Copenhaga (pe Zealand), Aarhus, Aalborg (in Iutlanda) si Odense (pe Funen).

Danemarca este plină de surprize,cum ar fi cea pe care a produs-o cântăreţul şi balerinul ce a devenit unul din cei mai apreciaţi povestitori (Hans Christian Andersen). Sau Nordul ţării,unde se află cel mai mare desert european. O fi Danemarca cea mai mică dintre ţările scandinave, dar e mai greu de aşezat într-un colţ decât un luptător de greco-romane...
Are aceleaşi reguli sociale ca şi Norvegia şi Suedia şi adoptă aceleaşi preţuri de alcool şi percepţii ale restului Europei. Face legătura destul de interesant între ţările nordice şi vecinii lor central-europeni.
Cele trei mase de uscat care alcătuiesc cea mai mare parte a ţării ( Seeland, Fionia şi Iutlanda – peninsula care este legată de Germania) îşi au propriile sensibilităţi. Iutlanda, probabil este cea mai diferită, cu dealuri verzi şi văi unduitoare. Nord-estul peninsulei este ocupat de plaje fantastice, unele fiind atât de plate, largi şi compacte încât poţi merge cu maşina sau bicicleta pe ele.
bulet GHID TURISTIC DANEMARCA

Domeniu Internet .dk
Prefix telefonic ++45

Steagul Danemarcei:
steag, drapel danemarca

Vezi alte harti:

Albania Andorra Austria Belgia Bosnia si Hertegovina Bulgaria Croatia Cipru
Danemarca Elvetia Estonia Finlanda Franta Germania Grecia Irlanda Islanda Italia
Letonia Liechtenstein Lituania Luxemburg Macedonia Malta Muntenegru MoldovaMonaco Norvegia Olanda Polonia Portugalia Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
Republica Ceha Romania Rusia San Marino Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia
Turcia Ucraina Ungaria Vatican  


ALTE SECTIUNI: HARTA RUTIERA A DANEMARCEI | CAZARE IN DANEMARCA

Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design