Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


HOMEHARTI HARTA FRANTA

Harta Frantei : - click pe harta pentru marire  

harta franta

TURISM FRANTA

Paris / Calais / Nice
Paris Calais Nice
Cazare la hoteluri in Franta

Informatii generale despre Franta :

Fharta frantaranta , oficial Republica Franceza (franceza: Republique francaise) este o tara situata in Europa de Vest, dar care cuprinde si diverse insule si teritorii situate pe alte continente. Dintre marile state europene, Franta este cel mai vechi stat constituit in jurul unui domeniu regal, initial organizat in jurul regiunii Īle-de-France a carei capitala este Parisul.

Franta este membra a Consiliului Europei, membra fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro si a Spatiului Schengen. Este de asemenea unul din membrii fondatori ai Organizatiei Natiunilor Unite si unul din cei cinci membri permanenti ai Consiliului de securitate ONU. Face parte si din Uniunea Latina, Organizatia Internationala a Francofoniei si din G8.

Desi marea parte a teritoriului francez (Franta metropolitana; in franceza: la Metropole, sau France metropolitaine) se afla in vestul Europei, Franta este constituita si din teritorii aflate in America de Nord, Caraibe, America de Sud, vestul si sudul Oceanului Indian, nordul si sudul Oceanului Pacific, si Antarctica, aici insa suveranitatea este exercitata in cadrul Tratatului Antarcticii. Franta metropolitana se intinde de la Marea Mediterana la Canalul Manecii si Marea Nordului si de la Muntii Alpi si Raul Rin pana la Oceanul Atlantic. Datorita formei geometrice a teritoriului Frantei continentale, tara este denumita colocvial ca Hexagonul (franceza: L'Hexagone). Se invecineaza cu: Belgia (620 de km), Luxemburg (73 de km), Germania (450 de km), Elvetia (572 de km), Italia (515 km), Monaco (4,5 km), Andora (57 de km) si Spania (650 de km). Franta are frontiere cu Brazilia (700 de km), Surinam (520 de km)[5] si o frontiera nematerializata cu Antilele Olandeze (10,2 km) in Insula Sfantul Martin.

Franta poseda o larga varietate de relief, de la campiile din nordul si vestul tarii pana la lanturile muntoase din sud (Muntii Pirinei) si sud-est (Muntii Alpi), acestia din urma avand cel mai inalt punct din vestul Europei, Mont Blanc (4.810 de metri). Mai exista regiuni muntoase cum ar fi Masivul Central sau Muntii Vosgi, precum si largi bazine ale unor rauri cum ar fi Loara, Ronul, Garonne si Sena. Suprafata totala a Frantei metropolitane este de 551.659 de km², Franta fiind clasata astfel ca al 47-lea stat dupa suprafata. Suprafata totala, ce cuprinde toate regiunile, colectivitatile si teritoriile de peste mari, este de 674.843 de km², ceea ce reprezinta 0,45% din suprafata totala a uscatului de pe Pamant. Zona Economica Exclusiva a Frantei o claseaza pe aceasta pe locul al doilea, dupa Statele Unite si inaintea Australiei cu o suprafata totala de 11.035.000 de kmp.

Domeniu Internet .fr
Prefix telefonic ++33

Steagul Frantei:
steag, drapel franta

Vezi alte harti:

Albania Andorra Austria Belgia Bosnia si Hertegovina Bulgaria Croatia Cipru
Danemarca Elvetia Estonia Finlanda Franta Germania Grecia Irlanda Islanda Italia
Letonia Liechtenstein Lituania Luxemburg Macedonia Malta Muntenegru MoldovaMonaco Norvegia Olanda Polonia Portugalia Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
Republica Ceha Romania Rusia San Marino Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia
Turcia Ucraina Ungaria Vatican  


ALTE SECTIUNI: HARTA RUTIERA A FRANTEI | CAZARE IN FRANTA

Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design