Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


HOMEHARTI HARTA MOLDOVA

Harta MOLDOVEI : - click pe harta pentru marire  

harta moldova

 

Informatii generale despre MOLDOVA:

Republica Moldova este un stat situat in estul Europei, intre Romania (vest) si Ucraina (est). Granita cu Romania urmeaza aproape in intregime raul Prut si pe o distanta foarte scurta Dunarea. Republica Moldova are iesire la Dunare pe o fasie de 200 m la extrema sa sudica (Giurgiulesti).[1] Republica Moldova s-a aflat sub ocupatie ruseasca in perioada 1812-1918, iar intre 1940 si 1991 a fost din nou ocupata si incorporata in cadrul URSS. Odata cu dezmembrarea Uniunii Sovietice, Republica Moldova a devenit stat independent, membru al ONU. Republica Moldova are un teritoriu in stanga Nistrului (Transnistria), locuit in majoritate de romani (42%), si in proportii relativ egale de rusi si ucraineni. Acesta este o ramasita a RSSA Moldovenesti din perioada interbelica. Īn 1990, odata cu izbucnirea conflictului din Transnistria, autoritatile de la Chisinau au pierdut controlul acestei regiuni, care si-a autoproclamat independenta sub numele de Republica Moldoveneasca Nistreana.

Granita vestica a Moldovei este formata de raul Prut, care se varsa in Dunare inainte de a face contact cu Marea Neagra. Īn nord-est, Nistrul este cel mai important rau, care traverseaza tara de la nord la sud. Desi partea nordica este deluroasa, cele mai inalte culmi nu depasesc 430 m (cel mai inalt punct fiind Dealul Balanesti). Moldova are o clima temperat-continentala, cu veri calde, si ierni blande. Principalele orase ale tarii sunt capitala Chisinau, Tiraspol (in Transnistria), Balti (in nord) si Tighina (in est).

Domeniu Internet .md
Prefix telefonic +373

Steagul MOLDOVEI:
steag, drapel moldova

Vezi alte harti:

Albania Andorra Austria Belgia Bosnia si Hertegovina Bulgaria Croatia Cipru
Danemarca Elvetia Estonia Finlanda Franta Germania Grecia Irlanda Islanda Italia
Letonia Liechtenstein Lituania Luxemburg Macedonia Malta Muntenegru MoldovaMonaco Norvegia Olanda Polonia Portugalia Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord Republica Ceha
Romania Rusia San Marino Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia Turcia Ucraina
Ungaria Vatican

ALTE SECTIUNI: HARTA RUTIERA A MOLDOVEI | CAZARE IN MOLDOVA

Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design