Google
Hoteluri Andorra
Hoteluri Austria
Hoteluri Belgia
Hoteluri Bosnia Hertegovina
Hoteluri Croatia
Hoteluri Cipru
Hoteluri Danemarca
Hoteluri Elvetia
Hoteluri Finlanda
Hoteluri Franta
Hoteluri Germania
Hoteluri Grecia
Hoteluri Irlanda
Harti
Agentii de turism
Vremea in Romania
Prefixe telefonice
Constanta
Mamaia
Eforie Nord
Eforie Sud
Costinesti
Neptun
Saturn
Jupiter
Venus

 


HOMEHARTI HARTA RUSIA

Harta RUSIEI : - click pe harta pentru marire  

harta rusia

Informatii generale despre RUSIA:

Rusia, sau Federatia Rusa, este o tara care se intinde pe un teritoriu vast in Europa si Asia. Cu o suprafata de 17.075.200 km2, Rusia este cea mai intinsa tara din lume, aproape de doua ori mai mare decat teritoriul celei de-a doua tari ca intindere, Canada. Īn ciuda intinderii sale, Rusia este doar a opta tara din punct de vedere al numarului de locuitori. Rusia are frontiere terestre cu urmatorii vecini (in sensul trigonometric, de la nord-vest la sud-est): Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Belarus, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Mongolia si Coreea de Nord. De asemenea, se afla foarte aproape de Statele Unite ale Americii, Canada, Armenia, Iran, Turcia si Japonia. SUA se afla la o departare de numai 3 km in Insulele Diomede, (una sub controlul Rusiei, cealalta sub controlul SUA), iar Japonia (Hokkaido) se afla la o departare de 20 km de Insulele Kurile. (Vezi si: Disputa Insulelor Kurile). Īn timpul URSS-ului, Rusia era republica dominanta a uniunii. Īn zilele noastre, Rusia este o tara independenta si un membru cu o mare influenta in Comunitatea Statelor Independente. Pana in 1991, tara s-a numit in mod oficial Republica Socialista Federala Sovietica Rusa, iar dupa prabusirea URSS-ului este considerata succesoarea de drept in problemele internationale al defuntei URSS. Cea mai mare parte a teritoriului, populatiei si productiei industriale ale Uniunii Sovietice, una dintre cele doua superputeri ale lumii, au ramas in Rusia.

Dupa prabusirea URSS-ului, rolul pe scena lumii a Rusiei a fost diminuata mult in comparatie cu cel al URSS-ului. Īn octombrie 2005, statisticile oficiale aratau ca populatia a scazut cu mai mult de o jumatate de milion de cetateni, ajungand la cifra de 143 de milioane de oameni.  

Domeniu Internet .ru
Prefix telefonic +7

Steagul RUSIEI:
steag, drapel rusia

Vezi alte harti:

Albania Andorra Austria Belgia Bosnia si Hertegovina Bulgaria Croatia Cipru
Danemarca Elvetia Estonia Finlanda Franta Germania Grecia Irlanda Islanda Italia
Letonia Liechtenstein Lituania Luxemburg Macedonia Malta Muntenegru MoldovaMonaco Norvegia Olanda Polonia Portugalia Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord Republica Ceha
Romania Rusia San Marino Serbia Slovacia Slovenia Spania Suedia Turcia Ucraina
Ungaria Vatican

ALTE SECTIUNI: HARTA RUTIERA A RUSIEI | CAZARE IN RUSIA

Google
Destinatii de vacanta - informatii, harti, vremea, cazare la hoteluri:
HOME | HARTI
| TURISM , CAZARE | GHIDURI TURISTICE
Web Design